Over Ryk & Sjiek

Bij Ryk & Sjiek Friesians bieden we dressuurpaarden met veel kwaliteit voor de sport aan, maar ook brave paarden die geschikt zijn voor de basissport en/of recreatie. 

We hebben doorlopend een mooie selectie van fijn opgeleide paarden, met veel uitstraling en een top karakter. 

Wij hebben een voorliefde voor het Friese paard, maar zo nu en dan hebben we ook dressuurtoppers van een ander ras op stal.

Friese paarden en Friese locatie

Wij werken vanuit onze eigen locatie in Tzummarum, Friesland. We hebben hier alle benodigde faciliteiten tot onze beschikking om de paarden te stallen, weiden en trainen. 

De paarden worden allemaal opgeleid en getraind door Wesley Teeling. De trainingen doen we zowel thuis als ook regelmatig op vreemde locaties of in het bos, zodat de paarden gewend zijn om mee van huis te gaan.

Waarom Ryk & Sjiek?

Kwaliteitsvolle paarden

Persoonlijke service

Tevreden klanten

Ervaringen van klanten

"Als bemiddelaar in de Friese paarden, bemiddel ik regelmatig paarden naar Midden-Oosten en naar Amerika. Ik bemiddel ook in paarden die bij Ryk & Sjiek Friesians vandaan komen. De paarden zijn van goede kwaliteit en worden netjes gekeurd voor de verkoop. Kwaliteit, service en betrouwbaarheid staan hoog in het vaandel!"
Marcella Out-Hollander
"Eerst ben ik voor een 4-jarige bij Wesley gaan kijken, maar hij raadde mij af om dit paard van hem te kopen. Na enkele weken had hij een passende Fries gevonden. Er was direct een klik en deze merrie van 8 jaar heb ik gekocht, waarna Wesley haar naar mijn manege in Vinkega heeft gebracht. Het is voor mij een geweldig paard, ik rijd er ook dressuurwedstrijden mee en ik ben Wesley altijd nog dankbaar dat hij dit paard voor mij heeft kunnen vinden."
Michel
"Wij hebben wij onze 3,5-jarige Friese merrie bij Ryk & Sjiek Friesians gekocht. We zijn erg blij met haar. Ze is echt een talent met prachtige ruime bewegingen, keurig opgevoed en goed beleerd. Ook het contact is (nog) altijd prettig. Ze zijn eerlijk en betrouwbaar, denken mee en reageren altijd snel. Kortom, een fijn adres voor de aanschaf van of zoektocht naar een nieuw paard. Je kunt je paard er ook met een gerust hart laten beleren."